1
2
3

Pinazo

Stichting PlaySpace is begin 2012 in Pinazo is gestart, als onderdeel van het Complex Cities Lab programma van de Carleton University, Canada. Onderdeel hiervan was de reis van studenten naar Pinazo om de karakteristieken van de omgeving te bestuderen en inzichten over de bevolking te verkrijgen. Op dit moment werkt Stichting PlaySpace samen met de gemeentelijke overheid van Pilar en de lokale bevolking. Samen wordt een strategie voor verbetering van de openbare voorzieningen ontwikkeld, waarbij er specifiek een focus is op openbare ruimtes ten behoeve van de ontwikkeling van kinderen en volwassenen.

Wat doen we op dit moment?

Na het voltooien van de academische studie, werkt Stichting PlaySpace nog steeds samen met de lokale bevolking en gemeentelijke overheid van Pilar om meer te begrijpen van de huidige sterke punten en uitdagingen van de omgeving met betrekking tot openbare voorzieningen. Aangezien er veel particulier eigendom is, zijn er weinig toegankelijke openbare ruimtes. Het doel van dit project is daarom een centraal buurtcentrum te ontwikkelen waar kinderen en volwassen kunnen samenkomen en recreëren. Dit zal gebeuren in de nog onbewoonde sector naast Arroyo, Pinazo. De bouw van de plaza zal in 2013-2014 starten.

Wie profiteert en waarom?

In Pinazo wonen ongeveer 800 families, waaronder vele jonge immigranten groepen. De Pinazo kreek loopt langs de westkant van de gemeenschap waardoor dit gebied gescheiden wordt van de gemeenschap Los Tilos. Wij hopen dat de gehele gemeenschap zal kunnen profiteren van de nieuwe plaza en sport faciliteiten van dit project.

Project credits

De Carleton Universiteit heeft een belangrijke academische bijdrage geleverd in het analyseren van de huidige  condities en bedenken van mogelijke oplossingen. Stichting PlaySpace zet dit voort in samenwerking met de gemeentelijke overheid van Pilar, geleid door gemeenteraadslid Frederico De Achával en de lokale gemeenschap.